Λόγια και γεύσεις της πλώρης έχει αυτό το τεύχος. Στον Πειραιά, στην Άνδρο, στη Χίο, στη Θηρασιά, στην Αμοργό, στην Κάλυμνο, συναντήσαμε τους βετεράνους μάγειρες των πάλαι ποτέ υπερωκεάνιων και κρουαζιερόπλοιων της ελληνικής ακτοπλοΐας αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών, μάθαμε για το εδεσματολόγιο των ναυτικών και καταγράψαμε μοναδικές συνταγές, αλατισμένες από όλες τις θάλασσες του πλανήτη: το ροζμπίφ της Κυριακής, τη βαπορίσια μακαρονάδα της Δευτέρας, τον μουσακά της Πέμπτης, το ρολό κοτόπουλο και την κρεατόσουπα, την τούρτα νες καφέ… Φάγαμε κακαβιά μαγειρεμένη από Καλύμνιους ψαράδες πάνω στο καΐκι. Και μαζί με μία Πειραιώτισσα καλομαγείρισσα, που ακολουθούσε τον καπετάνιο σύζυγό της στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, θυμηθήκαμε τα παλιά. |
إرسال تعليق