Στην τέχνη της καλοπέρασης, στη χαρά της παρέας είναι αφιερωμένο αυτό το τεύχος. Στους μεζέδες. Στην ιστορία τους, στα τελετουργικά τους, στα μικρά μυστικά τους, στους τρόπους που μαγικά σχεδόν, με ελάχιστα ή περισσότερα υλικά, κάνουν το τραπέζι γιορτή, στις ντοπιολαλιές τους. Από τους πιο φημισμένους μεζεδότοπους, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, τη Λέσβο, την Κρήτη, την Κωνσταντινούπολη συγκεντρώσαμε τις πιο ωραίες συνταγές. Της θάλασσας, του βουνού και του κάμπου. Για ούζο ή τσίπουρο, για μπίρα ή για κρασί. |
إرسال تعليق