Ο Γαστρονόμος Σεπτεμβρίου μαγειρεύει για τις πιο ωραίες Κυριακές μας 🍲

Δεν βλέπετε τις εικόνες; Κάντε κλικ εδώ...

Αυτή την Κυριακή 13/9 με την Καθημερινή

Ποιο comfort food, όταν υπάρχει το γιουβέτσι; Το ευωδιαστό και μελωμένο γιουβετσάκι με χοντρό κριθαράκι, με φρέσκια ντομάτα, με μυριστικά του μπαλκονιού και της αυλής, με τα καλοδιαλεγμένα του υλικά και τη συναρπαστική του ετοιμασία -πρώτα κατσαρόλα, μετά φούρνος. Το γιουβέτσι που μόλις έβγαινε από τον φούρνο γέμιζε ευωδιές το σπίτι όσο κόχλαζε ακόμη η σάλτσα και τσιμπολογούσαμε το αρπαγμένο κριθαράκι στα τοιχώματα του αλουμινένιου ταψιού.

Γιουβέτσι, το φαγητό της Κυριακής, της γιορτής, των καλεσμένων. Το γιουβέτσι που οικειοποιηθήκαμε την ανατολίτικη καταγωγή του και το κάναμε δικό μας, το κάναμε γιουβετσάκι κι έγινε το οικογενειακό μας φαγητό, απλό μέσα στη νοστιμιά του, σύνθετο μέσα στη σύλληψή του.

Με μοσχαράκι το μάθαμε και εκτιμήσαμε τη σπιτική του νοστιμιά αλλά στο σύγχρονο κυριακάτικο τραπέζι μας θα τους κάνουμε την έκπληξη: θα το ετοιμάσουμε με κιμά ή με φρέσκες σκορπίνες ή με αρνάκι και ψητές κόκκινες πιπεριές. Θα τους ξαφνιάσουμε με γιουβέτσι της κατσαρόλας με κοτόπουλο και χούφτες βασιλικό ή γιουβέτσι ψημένο με μελιτζάνες. Μία τεχνική, αμέτρητες ιδέες που εμπνέονται οι σεφ του Γαστρονόμου και ανοίγουν νέους δρόμους για ένα από τα κλασικότερα πιάτα της κουζίνας μας.

Μια πρώτη γεύση: Γιουβέτσι με αρνίσιο κιμά και άνηθο

Ενθύμιον Ναυτικόν Σύρου

Δεν ξεχνάμε όμως χίλιες δυο ακόμη αφορμές για να καλοδεχτούμε την επάνοδό μας στην πόλη με ένα πιάτο καλοφτιαγμένο φαγητό.

Τις ιδέες μάς τις δίνουν καραβομαραγκοί και εργάτες του συριανού ταρσανά και μοιράζονται μαζί μας τις συνταγές που τους συντρόφευαν στο δύσκολο μεροκάματό τους, ανανεωμένες από τους πιο μερακλήδες νέους μάγειρες του νησιού.

Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος ιδέες και τεχνικές από τους σεφ του Γαστρονόμου για να να ανανεώσουμε τα συνταγολόγιά μας. 

ΕΠΟΧΗΣ: ΝΤΟΜΑΤΑ

Η ντομάτα είναι τώρα στο απόγειο της γεύσης της. Ετοιμάζουμε τσάτνεϊ ντομάτας, κέτσαπ και αυθάδικες ντοματοσάλτσες για να γεμίσουμε τα βαζάκια μας.

Προδημοσίευση: Η συνταγή για Σπιτικό Ντοματοπελτέ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΕΦ

Από τον Χριστόφορο Πέσκια που μαγειρεύει κοκκινιστό αμοργιανό πατατάτο μέχρι τις απίθανες συλλήψεις των σεφ του FunkyGourmet που μεταμορφώνουν την κακαβιά σε έδεσμα αξιώσεων και τις σπανιόλες παγωμένες σούπες του Δημήτρη Κοντόπουλου.

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

Για το τέλος, γλυκά και επιδόρπια με μήλα, μελωμένα και ζουμερά, με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου, ένας χαιρετισμός στο φθινόπωρο με το φρούτο που σηματοδοτεί το πέρασμά μας από το καυτό ελληνικό καλοκαίρι στη μεστή φθινοπωρινή γλύκα.

Τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου
Facebook Instagram Twitter Youtube

Γαστρονόμος

Ethnarchou Makariou and Falireos 2, Neo Faliro Piraeus
Greece

Αν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να μην λαμβάνετε το newsletter κάντε κλικ

 

εδώ

MailerLite

Post a Comment

أحدث أقدم

Comments