Ο Γαστρονόμος υποδέχεται την άνοιξη 🌷🌸🌹🌺

Δεν βλέπετε τις εικόνες; Κάντε κλικ εδώ...

Όλες οι νέες τάσεις γύρω από την γαστρονομία και την εστίαση μόνο στο www.gastronomos.gr, 24 ώρες το 24 ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ο Γαστρονόμος υποδέχεται την άνοιξη!

Ιδέες, συμβουλές και οι καλύτερες μας συνταγές για να εκμεταλλευτούμε τα ανοιξιάτικα λαχανικά και φρούτα. 

Τα ανοιξιάτικα του Γαστρονόμου

Πιάνουμε τον Μάη στο σπίτι μαγειρευόντας με τα φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά της εποχής. Πάντα ακολουθούμε την εποχικότητα, αλλά ειδικά τώρα η άνοιξη μας προσφέρει απλόχερα αρακά, φασολάκια, αγκινάρες, σπαράγγια, μάραθα αλλά και φρέσκα τυριά και φράουλες!

Σούπες με υλικά της εποχής

Αγκινάρες, αρακάς, μάραθος πρωταγωνιστούν σε αυτές τις πεντανόστιμες και ελαφριές σούπες που φτιάχνονται αποκλειστικά τώρα με φρέσκα ανοιξιάτικα λαχανικά.

Μαγειρεύουμε αγκινάρες

Λίγο ακόμα θα βρίσκουμε στα μανάβικα και τις λαϊκές αγορές φρέσκες αγκινάρες. Ιδού ιδέες και τρόποι να τις μαγειρέψουμε αλλά και συμβουλές για το καθάρισμα και τη συντήρηση.

Σπαράγγια, τα εαρινά

Μέσα στο έτος, υπάρχει μόνο ένα πολύ μικρό χρονικό παράθυρο για φρέσκα σπαράγγια, από μέσα Μαρτίου μέχρι τέλη Απριλίου. Τώρα λοιπόν προμηθευόμαστε ελληνικά σπαράγγια και τα μαγειρεύουμε με αυγά, τυριά και λαχανικά σε σούπες, ομελέτες και σαλάτες.

Τα ελαφριά τυριά της άνοιξης

Το ανοιξιάτικο κατσικίσιο γάλα (από Μάρτιο έως Ιούνιο) είναι πλούσιο σε αρώματα και με γεύση πιο ντελικάτη, αφού λόγω καλοκαιρίας τα ζώα βόσκουν ελεύθερα στη φύση και τρέφονται κυρίως με χλωρές τροφές. Τα λευκά, φρέσκα κατσικίσια τυριά, που καταναλώνονται χωρίς να ωριμάσουν, έχουν συνήθως λιπαρά που δεν ξεπερνούν το 20% και θεωρούνται «ελαφριά», ό,τι πρέπει για τυροσυνταγές και τα φαγητά με λαχανικά της εποχής.

Γλυκά με φράουλες

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, καθόμαστε στο μπαλκόνι και απολαμβάνουμε εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά με φρέσκιες φράουλες.

Facebook Instagram Twitter Youtube

Γαστρονόμος

Ethnarchou Makariou and Falireos 2, Neo Faliro Piraeus
Greece

Αν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να μην λαμβάνετε το newsletter κάνε κλικ

 

εδω

MailerLite

Post a Comment

أحدث أقدم

Comments