Είναι πολύ κοντά πια η Σαρακοστή. Και το νέο βιβλίο της σειράς «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» είναι ένα πολύτιμο δώρο για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν πιάτα υγιεινά και πρωτότυπα. Στις σελίδες του θα βρείτε ευφάνταστες συνταγές από τους σεφ του Γαστρονόμου, χωρίς ελαιόλαδο και ζωικά προϊόντα, που περιλαμβάνουν όμως και θαλασσινά – από «φρικασέ» με αβοκαντολέμονο και πιάτα με γαρίδες και σουπιές, μέχρι κάρι με ταχίνι και βούτυρα ξηρών καρπών. Θα βρείτε όμως και αυστηρά αλάδωτες συνταγές (σύμφωνα με τον στενό ορισμό της νηστείας, όπως τον ορίζει η Εκκλησία, που αποκλείει τα θαλασσινά) της παραδοσιακής μας κουζίνας, με οικεία αρτύματα, συνδυασμένα ταιριαστά και με απλότητα. Στην αλάδωτη μαγειρική «χωρούν» πολλά μυστικά γεύσης και νοστιμιάς που απογειώνουν ακόμα και το πιο ταπεινό πιάτο! |
Post a Comment