Αυτός ο χειμώνας θα βρει τα ντουλάπια μας γεμάτα με σπιτικά καλούδια. Στο τεύχος του Οκτωβρίου επιστρέφουμε σε παμπάλαιες, παραδοσιακές μεθόδους συντήρησης και μαθαίνουμε καινούργιες. Ετοιμάζουμε τουρσιά με τα λαχανικά της εποχής, ελιές τσακιστές, λακέρδα, χειροποίητες σάλτσες, κέτσαπ, μαγιονέζες, μουστάρδες, γλάσα για τα ψητά μας και μυρωδάτη πάστα κάρι. Φτιάχνουμε δικό μας παστράμι, σύγλινο και λουκάνικα, αλλά και χυλοπίτες και τραχανά. Πήζουμε γιαούρτι και σπιτικό τυρί. Και γλυκά… διατηρητέα κάνουμε: μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, σιρόπια, λικέρ και εκείνη την εθιστική αγγλική λεμονόκρεμα που σε αμέτρητες συνταγές μπορεί να μπει. |
Post a Comment