Ποια είναι η ιστορία του ταψιού και ποιος ο ρόλος του στον ελληνικό βίο; Τι ταψί διαλέγουμε για τα ψησίματά μας; Πού θα γανώσουμε τα παλιά μας χάλκινα σκεύη και πού θα παραγγείλουμε καινούργια; Τι είναι το σινί και γιατί είναι ιδανικό για πίτες; Ο Γαστρονόμος εξετάζει το θέμα «ταψί» από όλες τις πλευρές, εθιμικές, πολιτισμικές και μαγειρικές, και συγκεντρώνει 60 συνταγές για τα πιο ωραία φουρνιστά. Γιουβέτσια, παστίτσιο και γεμιστά,, ασπακιανό αρνάκι της Λήμνου, ηπειρώτικη κότα με ρύζι, καλαματιανή γουρουνοπούλα... Εννοείται ότι έχει και γλυκά ταψιού, σιροπιαστά και λαχταριστά. |
Post a Comment